Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Welke eetbare wilde plant is dat?

geen plaatje   Veel 'wilde' planten zijn eetbaar. In deze veldgids worden ruim driehonderd bekende en minder bekende, in Europa voorkomende planten beschreven die een speciale toets aan de maaltijd kunnen geven. Na aanwijzingen voor het gebruik van het boek, een uitleg over de gebruikte botanische termen en tips voor het verzamelen van de planten, worden de planten beschreven. Ze zijn gerangschikt in zes groepen: vijf naar bloemvorm en als zesde 'bomen en struiken'. De beschrijvingen bevatten onder andere gegevens over de vindplaats, verzameltijd, eventuele giftige dubbelgangers en hoe en welke delen te gebruiken zijn. Ze gaan vergezeld van overzichts- en detailfoto’s van de plant. Aan giftige planten is een apart hoofdstuk gewijd. Ook zijn er enkele basisrecepten opgenomen. Hoewel het jammer is dat er niet aangegeven is welke van de beschreven planten op de Nederlandse Rode Lijst staan, kunnen 'wildplukkers' met behulp van dit boek wellicht nieuwe culinaire bronnen aanboren. Met registers op wetenschappelijke en Nederlandse namen..

Welke eetbare wilde plant is dat? helpt bij het populaire wildplukken. Met deze ANWB-gids voor eten uit de natuur kun je de natuur in trekken om te zien wat je aan eetbaars kunt plukken. Er worden ruim 300 wilde planten, struiken en bomen beschreven waarvan je de bladeren, vruchten of noten kunt eten. Met speciale aandacht voor alle giftige planten die je tegen kunt komen, en alle benodigde informatie om veilig te kunnen snoepen uit de natuur.
Auteur: Christa Bastgen

Voorraad 1 ex

Prijs: 22,50